Elling och Dezzan



Med mig till Tyskland har jag två hästar:


Ellington är min bästa häst. Han är född -99 och är efter Eloge-Goldlöwe. Elling började sin tävlingskarriör när han var 8 år. Då började vi tävla på LA nivå. Redan från början gick det bra och vi hade många vinster och placeringar.
Ca ett och ett halvt år senare gjorde vi debut i MSV:B. Elling hade jättesvårt för galoppombyten så det nog nästan två år innan han förstod vad han skulle göra. Den tredje strten vi gjorde var jag så glad att jag grät hela prisutdelningen. Vi hade kämpat så länge och jag var så många gånger nära att ge upp allt...
Skam den som ger sig...eller hur?

När Elling var 11 år debuterade vi MSV:A och St. George med vinster och placeringar. Det var mina första starter på den nivån och jag var så nervös första gången jag skulle tävla i hatt och frack. Dock blev vi placerade redan första starten och jag var nog världens lyckligaste person. Samma år på hösten startade vi också Intermediare I. Det var jätteroligt men också jättenervöst att tävla mot alla proffs. 


Förra året var Elling 12. Då hanns det inte med så mycket tävlande. Gjorde några starter tidigt på våren, och i Mai flyttade vi ju till Tyskland. 


Sen vi kom hit har vi inte tävlat någonting alls. Vi har bara tränat, tränat och tränat. Nu gör han i princip alla rörelser tom. Grand Prix. Nu gäller det bara att få ihop det och få alla detaljer tillräckligt bra för att kunna tävla!
Planen är att i slutet på Februari eller i Mars starta våran första tävling här i Tyskland :)
Vi får se hur det går ;)
.
.
Elling på framridning på NHRK 2010
Elling för några veckor sedan.

Grandezza (68) är min andra häst. Nu i år blir hon sju, alltså född 2005. Dezzan som hon kallas till vardags är en väldigt speciell häst. Hon har extremt lätt för sig och det gör att hon är nästan omöjlig att rida. Man skall hälst bara sitta så still som möjligt och önsketänka! Hon är ju en fuxmärr med sju virvlar i pannan, så jag behöver nog inte förklara hur hennes temperament är!
Dezzan ägdes tidigare av min tränare Jörgen Andersson och när hon var fem kom hon till mig. Vi tävlade upp tom LA och kvalade vi till Breeders Trophy i Flyinge 2010. Vi slutade 12:a totalt. Jag var lite besviken, men nu i efterhand är jag stolt över att vi överhuvudtaget tog oss dit.

Som 6 åring red vi div I för NHRK. Några gånger gick det bra och andra gånger gick det dåligt. Hon är en vinn eller försvinn häst. Antingen går det super eller så krullar allt till sig och blir pannkaka. Hon vann i alla fall tom MSV:C och sen bar det ju av till Tyskland. 
Det stora projektet är just nu att hon skall bli mer säker i galoppombytena. Vissa dagar går det toppen och andra dagar inte alls.  Sen blir det tävling och debut i MSV:B för henne! Målet med Dezzan är ju självklart att rida Grand Prix! Det kommer ju ta några år innan vi har kommit så långt och tills dess har hon förhoppningsvis lugnat ner sig lite.

Dezzan på sin allra första tävling som femåring! 3:a i LB  på NHRK :)


Har tyvärr ingen film på Dezzan, men det kommer!


Fler bilder på hästarna kommer. Måste ta lite nya kort bara :)


Nu skall jag gå tillbax till jobbet och rida mina älsklingshästar!


Hejdå!

Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus