Det går åt skogen..

...med mitt bloggande lite känner jag nu! Jag har så alldeles för mycket att göra!!
Idag har det varit fullt upp! Först kom jag till jobbet och där va det iskallt. Ingen olja i brännaren. Vi huttrade oss genom morgonen, med ridning och allt som var. Sen kom veterinären till Hennings sjuka häst. Vi trodde hon sulle ta skrapprov på huden eftersom han har konstiga pluppar över allt. Nädå, har var det inget skrapprov så som jag trodde. Nä, här SKÄR man ut hudbitar. Tre stycken hudbitar blev det och sen syddes såren i hop. Gud va äckligt och stackars lilla häst!
.
.
Sen var det hem till varm lunch! Nice!! Sen sov jag i 22 minuter och sen var det tillbax för att rida mina. Kände mej lite omotiverad i dag. Det är då Kaja plockar fram lite bommar och gör en duktig bomövning. När motivationen inte är på topp är det lika bra att göra nåt annat. Om det inte regnar rider jag ut, annars blir det bommar. Jag gillar inte att hoppa när jag inte har nån där så jag håller mej borta från det.
.
.
Till saken igen. Med Dezzan gick det super. Hoppar ju ganska mycket med henne nu så det gick som på räls. Med dressyr elefanten Elling gick det inte lika bra... Det är ju bara att inse att det inte finns nån hopptalang där inne... efter mycket om och men galopperade han i alla fall över tre bommar (som studs) och då kände jag mej väldigt stolt! Faktiskt kände jag mig stolt redan när jag bar fram bommarna så det blev dubbelstolthet idag! (bära fram bommar bara för mig själv lixom!)
.
.
Sen var dettill Hennings hästar! Ja, nu känner väl rutinerna vid det här laget.. Med håliga polacken blev det ingen ridnig i dag. Red femåringen... Han var alldeles för glad i dag! Bockade och busade som bara den. Sen med hjälp av Hennings pappa red jag fyraåringen. (hon kom till oss i oktober och var då den värsta monsterhästen jag någonsin träffat, så att man över huvudtaget kan sitta på häxan nu är ofattbart. Skall minsann skriva det på mitt CV.) Det gick i alla fall super, om man nu kan kalla det super när man skrittar runt på en lina...Jag tyckte det var bra i alla fall!
.
.
Så till nåt annat än hästar! Jag måste stolt berätta att jag faktiskt börjar lära mig en del tyska! Jag tror jag har fattat systemet :D Jag förstår i princip vad alla pratar om och om jag hade varit tvungen så kunde jag nog överlevt med att bara prata tyska!
Att prata engelska hela dagarna är inget som helst problem. Nu har jag vant mig så babblandet är på samma nivå nu som det var hemma i Sverige.
.
.
Jag måste säga att det är väldigt lärorikt att flytta till ett annat land. Jag har lärt mig väldigt mycket. Dels om Tyskland och tyskar. Det är väldigt olikt från Sverige och Norge. Både kulturen och människorna. Tyskar är allvarliga och seriösa. Jag har lärt mig mycket tyska. Sen har jag lärt mig VÄLDIGT många "inten" om hästar och ridning. Hur man INTE skall göra. Jag har också lärt mig hur man skall göra och att väldigt mycket går att göra bättre än vad jag trodde. Sist men inte mist har jag lärt mig väldigt mycket om mig själv. Jag trodde att jag var mycket "tuffare" än vad jag är. Har nämligen kommit fram till att jag är en mesig lipsil.... Det var jättejobbigt i början med det mesta. Dels att jag inte förstod vad folk sa, att jag var så ensam och inte hade några vänner. Att allt är så nytt och folk så annorlunda...så tyska lixom.
.
.
Nä, nu är jag inne på romanskrivandet igen. Aja, ni får leva med det. Kan ju inte ta bort det som nu har tagit mig 15 min att tänka ut och skriva, bara för att det skall bli mer läsarvänligt. Då får jag vara lite läsarovänlig istallet!
.
.
Nu skall jag natta ner mej i min rena, nybäddade, varma och mysiga säng!! (Tack Hennings mamma, hon har till och med dammsugit på övervåningen...det har ingen gjort sen vi flyttade in...)
.
.
Natti, natti!
.
.
Hejdå!

Kommentarer
Postat av: mamma

det kallas biopsid.(bitar från huden)

2012-01-25 @ 22:04:18
Postat av: Kaja

Ok, takk! biopsid :)

2012-01-26 @ 14:15:10
URL: http://kajaburtdavies.blogg.se/









Kom ihåg mig?

Trackback

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus