Länge leve kontorsråttorna!

.
.
.
...för idag. Jag låg i sängen till klockan tre, med undantag för en timme då jag duschade och åt frukost. Sen bar det av till stallet. Bara en promenix med hästarna och sen fick dom beta lite!
.
.
.
Idag börjar jag med DAGENS DÅLIGA NYHET: Det skall tydligen bli upp till -25 och snöoväder här i krokarna denna veckan! Kan bara meddela om at ifall detta inträffar så går jag ut i strejk. Jag rider INGA 8 hästar vid mer än -10 grader. Då blir det semester för mina och Hennings hästar. Punkt slut. I så fall intar jag vågrätt läge inder dubbla täcken och kollar på film tills våren kommer... För att göra mig själv på bättre humör åt jag en stooor tallrik med vaniljpudding och en Snickers till efterrätt... Tror jag har kommit in i nån sorts ond "tröstätaSnickersperiod"...

DAGENS GODA NYHET finns inte. Blev så deprimerad av ovanstående information att jag tyvärr inte kan se något positivt längre... Jag skall försöka rycka upp mig i morgon, såvida vädret tillåter detta.
.
.
Måste bara dela med mej följande information: "Hästlivet" är inte en dans på rosor. Hur ridning kan ses som en överklass sport kan jag då inte med hela min vilja förstå. Upp med tuppen varje morgon ovasätt väder och vind. Fodra och mocka bajs, tömma skottkärra i motvind (det blåser alltid motvind när jag skall tömma och det är inte sååå mysigt att få skottkärreinnehållet rakt upp i fejan).
Rida en hög med hästar, så naglar på fingrar och tår tappar sitt fäste, samtidigt som det känns som att huden i ansiktet skall spricka...
Ingen dag är den andra lik, det är omöjligt att planera och att ha någon sorts överlevnadsstrategi...
Oavsätt vad du klär på dig så är del fel. Det är för varmt, för kallt, strumpbyxorna korvar sig, trosorna är obekväma, strumporna knövlar sig i skona. Skorna blir blöta, ridbyxorna gör ont i midjan, understa linnet åker upp bara för att man inte kunde stoppa ner det i dom redan för tajta brallorna. -Ojdå nu insåg jag att just det kanske är Snickersernas fel?
.
Man jobbar och kämpar och gör sitt allra bästa. Man försöker träna ett djur till att göra massvis med konstiga trix. Sen när det är tävling och det är dags att visa upp sitt livsverk, jaa, då spricker hela grejen bara för att man var för nervös, eller för att kusen tappade en sko. Vilka är oddsen för att lyckas i denna sporten? Vem förutom, jag tillåter mig att säga oss dumma ryttare, försöker ens träna ett vilt djur att utföra konster, för att sedan kalla det sport? Nää, då måste jag ovilligt erkänna att Beckham eller vad han nu heter antagligen har högre IQ än vad ryttarna har. Han TJÄNAR ju dessutom pengar på sin sport...
.
.
.
Nä tacka vet jag ett kontorsjobb. Ni kontorsråttor har ett riktigt lyxliv! Skönt kontorsklimat hela året och ni kan sitta på arslet och dricka kaffe hela dagarna. Fikapaus, rökpaus, lunchrast, fikapaus igen, röda dagar och "hemma vårda sjukt barn".... som det känns idag inser jag att jag valde fel liv. Jag tror att jag skall ändra riktning och gå i era forspår. Länge leve kontorsråttan!
.
.
.
Nu skall jag gå och lägga mej! Jag skall drömma om sommar, sol och galopper på gröna ängar... För det var väl trots allt så hela mitt "hästliv" började!
Om jag överlever de kommande "-25veckorna" kanske jag är så lyckligt lottad att jag kan leva ut drömmen igen...
.
.
Natti natti på er <3
.
.
Hejdå!

Kommentarer
Postat av: Susanne

Nja nu kanske du har en lite skev bild av vad vi kontorsråttor gör på jobbet...

2012-01-29 @ 11:04:15
Postat av: KAja

hehe, ja jag kanske tog i lite, men det är bara för att jag är avundsjuk !

2012-01-29 @ 13:52:59
URL: http://kajaburtdavies.blogg.se/









Kom ihåg mig?

Trackback

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus